Pubquiz

Volksvermaken Vries organiseert sinds 2012 met veel succes haar pubquiz. Regelmatig stijden meer dan 20 teams in Café ‘Onder de Linden’ verwoed om de titel ‘het slimste team van Vries’. Dit jaar houden we viermaal de pubquiz.

Bij een pubquiz beantwoorden spelers in teams van 2 tot 4 personen vragen die door de quizmaster gesteld worden. De quiz bestaat uit acht rondes van 10 vragen, waaronder een geluidsronde en plaatjesronde. De vragen kunnen over van alles en nog wat gaan, maar vaak is er een grote rol weggelegd voor actualiteiten, muziek, film, landen, sport, enzovoorts. Zo nu en dan kent onze pubquiz een speciale ronde waarin vragen rondom een thema centraal staan.

Per ronde worden de goede antwoorden geteld en de stand opgemaakt door de jury. De beloning voor het winnen van een vragenronde bestaat uit een versnapering naar keuze voor het hele team. De winnaars van het eindklassement van de avond ontvangen, naast de eer en een fraai wisselbokaal met hun teamnaam erop, een leuke prijs.