doorkomst door Vries EK wielrennen 2023!

Doorkomst EK Wielrennen Vries

Op 24 september a.s. komen de deelnemers aan de EK wielrennen voor professionals door Vries. Natuurlijk laat Volksvermaken Vries dit niet zomaar voorbij gaan en heeft een omlijstend programma voorbereid. We beginnen op 11.00 uur met een dorpspicknick op het terrein van de Bonifatiuskerk. We doen deze picknick in de vorm van een potluck. Dit betekent dat iedereen iets voor de picknick meebrengt en dan is er altijd genoeg. Je kunt denken aan lekkere hapjes, broodjes of een zoet bakseltje (gerechtjes waar je geen bestek voor nodig hebt). Met al die hapjes, broodjes en andere inbreng maken we een mooi buffet. Vooor soep, koffie en thee wordt gezorgd

Het is de verwachting dat de wielrenners tussen 12.20-13.30 uur over de Brink passeren.

Aansluitend staat op het terras bij Grand Café Onder de Linden een podium klaar waarop lokaal talent de kans geboden wordt om op te treden. Kom jij uit Vries of de oude gemeente Vries? Dan staat het podium voor een deel van de tijd (tot 17.30 uur) tot je beschikking.

Ook na de doorkomst van de wielerprofs is het tijd voor ‘Vries op wielen’, een activiteit voor de jeugd. Een aantal steps en driftbikes staan voor hen klaar op de Brink, waarmee ze sportief en actief aan de slag kunnen.

Verder zijn er op de Brink een tweetal tijdelijke kunstinstallaties te zien, waaronder de Wall of Drentse Fame. Een installatie waarin heden, verleden en toekomst van Drenthe is verbeeld door verschillende inwoners van Vries. Dit o.l.v. kunstenares Antje Kazemier van Artak. Laat u verrassen!

En natuurlijk kunt u de ‘Witte Wieven’ van Mathilde Leonore niet missen. Hoe Drents wil je het hebben? De dansende beweging van de doeken die zachtjes deinen in de wind en constant veranderen van vorm zorgen voor een mystieke sfeer.

Bent u erbij op 24 september a.s.? U bent van harte welkom op de Brink en aan deelname zijn geen kosten verbonden.