01

Brinkfair

De eerste editie van de Brinkfair in Vries vond plaats op 18 mei 2013. De Brink werd omgetoverd tot een waar landleven decor. Deze eerste editie van de Brinkfair stond in het teken van Lente in Drenthe. De Brink, van oudsher ontmoetingsplaats van boeren, burgers en buitenlui, is het hart van ons dorp.

02

Grote Vriezer DorpsQuiz

 

Omdat Volksvermaken Vries dit jaar 55 jaar bestaat organiseert zij De Grote Vriezer DorpsQuiz. De Vriezer DorpsQuiz is een quiz voor én door Vries. Alle inwoners mogen meedoen. De enige regel is dat je je inschrijft als team van ongeveer 10 tot 15 personen. Op de Vriezer DorpsQuiz dag haalt een van de teamleden om 19.00 uur het vragen-/opdrachtenboekje op in Café Onder de Linden. Houd teamleden beschikbaar voor opdrachten gedurende de Quizavond! Om 23.00 uur moeten de antwoorden worden ingeleverd. De uitslag wordt bekend gemaakt op tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 2 november 2019 in Café Onder de Linden. Alle teamleden zijn daarbij van harte uitgenodigd.

 

03

Jeugd Klootschietwedstrijd

 

Klootschieten kent een lange traditie in Drenthe en Volksvermaken Vries vindt het belangrijk dat de basisschooljeugd kennis maakt met dit fenomeen. Daarom een jeugdklootschietwedstrijd, open voor teams bestaande uit drie personen in de basisschoolleeftijd. Doe jij mee en wordt je samen met jouw teamleden de beste klootschieters van Vries?

04

Kerstmarkt

De kerstmarkt in Vries is inmiddels traditie geworden. Op de authentieke Brink rondom de monumentale Bonifatiuskerk vind u de fraai ingerichte kramen, die prachtig verlicht worden door honderden lichtjes. Naast de kramen met verschillende lekkernijen en kerst-hebbedingen zijn er allerlei leuke activiteiten, zoals een ritje in de huifkar, broodjes bakken bij het vuur of een mini-workshop winterhoorn blazen. De kerstmarkt wordt georganiseerd door de St. Decemberactiviteiten Vries en Volksvermaken neemt een belangrijk deel van de uitvoerende werkzaamheden voor haar rekening.

05

Kerstwandeling

Dit jaar wordt er weer door de scholen, de kerk en Volksvermaken Vries een kerstwandeling georganiseerd. Via een sfeervol verlichte route langs herders met schapen, kersttaferelen en zangkoortjes wordt de kerstwandeltocht door het dorp gelopen en eindigt in de Bonifatiuskerk bij Jozef en Maria en het kindje Jezus.

06

Kinderspeldagen

Jaarlijks in augustus worden de Kinderspeldagen Vries georganiseerd door Plaats de Wereld, de Protestante Kerk Vries en Volksvermaken Vries, een bijzondere co-productie dus.

07

Klootschietavond

 

Naast de maandelijkse klootschietwedstrijden organiseert Volksvermaken Vries jaarlijkse een grote klootschietavond. Klootschieten, een oud spel dat gelukkig steeds meer beoefenaars kent. Je bent immers lekker buiten en je loopt al met al een lekker stuk door de mooie natuur rondom Vries. Meld je aan als team (van drie personen in welke samenstelling dan ook). Buurtverenigingen, bedrijven, wijken, straten, stel een team samen en doe mee.

08

Klootschieten

Klootschieten wordt elke eerste zondag georganiseerd. De kosten zijn 1 euro per persoon en iedereen kan meedoen.
Aanvang: 9.30 uur bij Café onder de Linden. Het klootschieten duurt tot ongeveer 12 uur.

09

Koningsdag fietstocht

Volgens jarenlange traditie organiseert Volksvermaken Vries op Koningsdag een fietstocht in de bijzonder mooie omgeving van Vries. Gemiddeld wordt er door de deelnemers zo’n 40 kilometer weggetrapt, ieder zin zijn/haar eigen tempo. Na afloop kan men nog even ontspannen bij een drankje op de terrassen aan de Brink.

10

Let's go to the MoV(r)ies

’n Film kijken onder de sterrenhemel? Kom met uw stoeltje en fleecekleedje naar de Brink om met elkaar te genieten van een mooie film.  Samen met de andere aanwezigen kiest u één van drie titels, waarbij natuurlijk de meeste stemmen gelden. Leun lekker achterover en geniet van een film in de buitenlucht, een unieke film-avond uit!

11

Openlucht kerkdienst

OPENLUCHT KERKDIENST ‘Biebels, Bomen en Bloazen’ met aansluitend Dorpsbrunch

Samen met PKN Vries organiseert Volksvermaken Vries alweer geruime tijd een openlucht kerkdienst op de Brink, tussen café en kerk.

Een dienst waaraan velen hun medewerking verlenen en met ruimte voor muziek, zang, gedicht, verhaal en natuurlijk niet te vergeten de dorpsbrunch.

12

Paasvuur

Ook in Vries is het aansteken van een paasvuur een ritueel dat al jaren wordt herhaald. Tegenwoordig wordt op eerste Paasdag het paasvuur ontstoken. Hiervoor wordt in de week voor het paasvuur (snoei)hout aangeleverd en op een grote stapel gelegd, die soms tientallen meters hoog is. Bij het invallen van het duister wordt het geheel aangestoken door de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen.

13

Palmpasenoptocht

Op de zondag voor Pasen organiseert Volksvermaken Vries jaarlijks de traditionele Palmpasenoptocht. Alle kinderen tot en met groep 5 van de basisscholen zijn van harte uitgenodigd in de bofifaciuskerk met hun ouders en natuurlijk niet te vergeten een vrolijk versierde palmpasenstok met bovenop natuurlijk een lekker broodhaantje.

14

Pubpyquiz voor basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8

In aansluiting op de zeer succesvolle pubquiz voor volwassenen organiseert Volksvermaken Vries dit najaar een pubpyquiz, een pubquiz voor basisschoolleerlingen van de groepen 6, 7 en 8. Meet je met je leeftijdsgenoten in 8 vragenrondes van elk tien vragen en ga met de wisselbeker naar huis!

15

Pubquiz

Volksvermaken Vries organiseert sinds 2012 met veel succes haar pubquiz. Regelmatig strijden meer dan 30 teams in Café ‘Onder de Linden’ verwoed om de titel ‘het slimste team van Vries’

16

Puzzelwandeltocht

Deze puzzeltocht, ooit ook wel struuntocht genoemd, was jarenlang een vaste waarde op de evenementenkalender van Volksvermaken Vries. Een echte ‘must’ voor de echte liefhebber, deze wandelroute door het dorp met vaak lastige, cryptische omschrijvingen en pittige puzzelvragen.

17

Rabocup loopcircuit

Hardloopliefhebbers, jong en oud, uit Vries opgelet. Deze run bied je de kans om in eigen dorp mee te doen aan een hardloopwedstrijd over 5 of 10 kilometer. Voor de jeugd zijn er aanpaste afstanden per leeftijdsgroep. Deze run in Vries maakt onderdeel uit van het Rabocup loopcircuit

18

Seniorenmiddag

Zoals gezegd een gezellige middag voor senioren. Met een gevarieerd programma, zodat iedereen zich uitstekend kan vermaken. Ontmoet elkaar, lach met elkaar, luister naar muzikale klanken, waag een gokje en geniet vooral

19

Sinterklaasintocht

 

Op de dag dat Sinterklaas in Nederland aankomt, verblijdt hij ook altijd Vries met een bezoekje. In een mooi scheepje legt hij aan aan de kade in de Noord-Willemsvaart, ter hoogte van de Vriezerbrug. Daar wordt hij opgewacht door veel kinderen en hun ouders en/of grootouders en niet te vergeten Harmonie Vries. Na het warme welkom, vertrekt hij in optocht achter de Harmonie aan naar de Brink, waarna hij bij Café Onder de Linden nog een feestje organiseert voor de jongste kinderen.

20

Spooktocht

Daar sta je dan, samen met je team, in het donker. Misschien schijnen maan en sterren je wat bij, maar man, wat is het donker. Takken zwiepen, is het de wind of? De spanning loopt op, zie je daar iemand? Veel figuranten/scenes zorgen ervoor dat jij je unheimische gevoel gedurende de spooktocht niet kwijtraakt.

21

TAPTOE

De tweejaarlijkse taptoe is inmiddels een jarenlange traditie en wordt in 2019 voor de 27ekeer georganiseerd. Daarvoor worden op het hoofdveld van VAKO prachtige coulissen opgebouwd, waarmee een sfeervolle ambiance wordt gecreëerd.

22

Tynaarlo Fietstocht

Samen met Vereniging Volksvermaken Eelde organiseert Volksvermaken Vries jaarlijks in augustus een fietstocht die de deelnemers voert langs mooie wegen en paden in de gemeente Tynaarlo en directe omgeving.

Neem direct contact op

Het onderstaande formulier komt uit bij de secretaris van de vereniging. Binnen enkele werkdagen kunt u een antwoord verwachten.

Contactformulier
reCAPTCHA