Een gezellig dorpsfeest met veel muziek op de Brink

Tweiduuster festival

Tweiduuster Festival

Dit jaar organiseren we opnieuw een editie van het Tweiduuster Brinkfestival. Een openluchtconcert in de schemering. Tweiduuster is het moment waarop de dag langzaam overgaat in de avond. Het is de aarzeling tussen licht en donker. Ongrijpbaar op welk moment dat precies is, wordt het gezien als het mysterieuze uur waarop de scheidslijn tussen heden en verleden zeer dun is. En precies op dat uur beginnen zachtjes muzikanten te spelen naast de toren van de oudste kerk van Drenthe: de Bonifatiuskerk. Op deze eeuwenoude grond, met zijn geschiedenis van de 153 verloren kinderen, kun je niet precies duiden of het nu licht of donker is.

Een concert voor en door iedereen, van klassiek tot pop, van Nederlandstalig tot muziek in streektaal, alles komt voorbij. Om het plaatje van het Tweiduuster compleet te maken, wordt de toren van de Bonifatiuskerk prachtig verlicht, evenals de omringende bomen op de Brink.

Het muzikale programma zit vol met combinatieoptredens van verschillende lokale artiesten en muzikanten. Zij brengen een verrassend repertoire met muziek uit allerlei genres. Geniet samen met ons van de magie van het Tweiduuster Festival, waar muziek en geschiedenis samensmelten in het licht van de avondschemering.

Details

volgt nog…

Locatie

Brink
Vries