Kerst wordt gevierd in Vries

Kerstmarkt

De kerstmarkt in Vries, elk jaar op een woensdag, is inmiddels een regionale traditie geworden. De markt is gesitueerd op de authentieke Brink rondom de monumentale Bonifatiuskerk en wordt prachtig verlicht door honderden lichtjes. Naast vele kramen met verschillende lekkernijen en kerst-hebbedingen zijn er leuke activiteiten zoals broodjes bakken bij het vuur en er zijn optredens van midwinterhoorn blazers. De kerk vormt het middelpunt van de markt met tussen 18.30 – 20.30 uur optredens van Harmonie Vries, Malletband Vries en de Northern Voices Carolsingers.

Ook is in de Bonifatiuskerk een expositie van 27 schilderijen die begin oktober zijn gemaakt door deelnemers aan de Vriezer Dorpsquiz. Aan ieder team is toe gevraagd de Bonifatiuskerk te schilderen in de stijl van Vincent van Gogh. Het resultaat daarvan is zeker de moeite van het bekijken waard.

In het Ontmoetingshuis kunnen kinderen zich (vanaf 15.30 uur) laten schminken en is er gelegenheid tot het maken van een kerstknutselwerkje.

De Dickens karakters, verzorgt door de toneelvereniging Dio uit het dorp, verhogen de sfeer van de markt en maken het plaatje compleet. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en de markt is vrij te bezoeken.

Aanmelden als standhouder voor de markt kan helaas niet meer. Om organisatorische redenen is inschrijving gesloten

 

Details

13 december

aanvang: 14.00 uur

 

Locatie

Brink
Vries