Extra informatie deelnemers taofel in tuune

Info Veur de taofels:

Wat mag ik verkopen?
Tijdens Taofel in Tuun(tj)e verkoop je 2e hands en hobby spullen. 2e hands of zelfgemaakte kleding, boeken, speelgoed en overige spullen die niet meer gebruikt worden maar iemand anders weer heel blij van kan worden.
Daarnaast handgemaakte sieraden, mooie dekens, brei -en handwerk, zeepjes etc. kan allemaal op de taofel.
Ben je meer van kokkerellen. Zelfgemaakte gebakjes, cakes, koekjes, jam, honing e.d. dat kan allemaal evenals het verkopen van zelfgemaakte drankjes.
Tenminste zolang het maar geen Alcohol is, dat mag niet!

Opgave:
Bij opgave geef je je naam op, je adres en wat  je wilt verkopen, zoals 2e hands spullen, hobbyspullen zoals handwerk, houtwerk, zelfgemaakte sieraden  e.d., zelfgemaakte etenswaren zoals honing, jam, e.d. De struuners kunnen dan aan de hand van het aanbod zelf een route maken.

 Promoten hoe doen we dat?
Door het verspreiden van plattegronden met info. Op verschillende punten komen stapeltjes plattegronden en flyers liggen. Daarnaast online promotie op onze site en online uitagenda, zoals rtv Drenthe en facebook. Deelnemers krijgen zelf ook info om te verspreiden en/of mensen uit te nodigen.

 Ik heb geen tuun(tj)e en dan?
Heb je geen eigen tuin of oprit dan is deelname helaas niet mogelijk.
Wij vragen mensen echt op eigen grond te blijven, dit ook in duidelijk overleg met de gemeente. Misschien kun je vragen of je bij vrienden/kennissen/familie een tuin kunt delen. Je geeft je op per adres. Doe je met meerdere mensen op 1 oprit mee is dit helemaal prima. (max 2 deelnemers per adres).

Opgegeven maar kan helaas niet
Opgeven is op papier wel deelnemen!
Je adres komt op de plattegrond. Denk daarom goed na bij het inschrijven, opgeven is deelnemen. Annuleren is niet mogelijk na inschrijving. Wij maken voortijdig de plattegronden. Je kunt iemand anders vragen spulletjes in jouw tuin te gaan verkopen.
Doe je echt niet mee, houd er dan rekening mee dat mensen wel bij je tuin langs kunnen komen omdat jouw adres op de plattegrond staat. Op het overzicht van de plattegrond  wordt alleen het deelnemend adres vermeld, dus niet de naam van de bewoners.
Als je niet mee kunt doen is het wel handig dat je een briefje ophangt voor de struuners dat je hebt moeten afzeggen.

Mag ik staan in de speeltuin of groenstrook?
Nee!
Dit mag niet. Vanwege vergunningaanvraag is het niet mogelijk op openbaar terrein spullen te verkopen. Wij vragen je echt op eigen privé grond te blijven. Voortuin, oprit, achtertuin.
Gebruik maken van parkeerplaatsen, pleintjes en speeltuinen is dus niet toegestaan. Dit zijn de afspraken die wij gemaakt hebben met de gemeente, ivm veiligheid en het verkeer. Houd je hier echt aan. Doe je dit niet, dan ligt de verantwoordelijkheid en de consequenties bij jou.

Waarom deelnamekosten
Er wordt voor Niet-leden van Volksvermaken Vries een kleine bijdrage van € 5,00 gevraagd voor je adres vermelding op de plattegrond en het promoten van Taofel in Tuun(tj)e middels flyers en plattegronden. Daarnaast een serieuze bevestiging voor definitieve deelname.
Deelname voor leden van Volksvermaken Vries is Gratis

Bij regen nieuwe datum?
Zoals Pelleboer vroeger al zei. ‘t ken vraiz’n en ‘t ken dooi’n. Uiteraard is droog weer met een heerlijk zonnetje iets wat we allemaal wensen. Maar als er toch donkere wolken verschijnen kunnen we het helaas niet annuleren en/of verplaatsen. Dat is met de plattegrond en alle Taofeldeelnemers niet zomaar te regelen. Houd de buienradar in de gaten en mocht er een bui vallen kun je eventueel zorgen voor een overkapping zoals een partytent o.i.d., zodat je spullen en struuners droog kunnen blijven.