Toch Vrijheids-wandelmarathon in gemeente Tynaarlo

Wat waren er grote plannen in 2020. Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding werden in de verschillende kernen van de gemeente Tynaarlo allerhande festiviteiten voorbereid. Eén daarvan was de Vrijheids-wandelmarathon. Een wandel-marathon met vier etappes, in Zuidlaren, Tynaarlo, Eelde-Paterswolde en Vries. En in elke etappe de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende routes, te weten 5, 10 en 20 kilometer. Met als klap op de vuurpijl een route van 40 kilometer in de laatste etappe, die van Vries.
En de rest is geschiedenis. We weten allemaal waarom deze Vrijheids-wandelmarathon in 2020 niet door kon gaan. Bij de organisaties van de avondvierdaagse in de gemeente Tynaarlo bleef echter de wens aanwezig om de Vrijheids-wandelmarathon toch ten uitvoer te brengen. Er was immers veel tijd en aandacht besteed aan de routes, die onderweg langs allerhande wetenswaardige plekken uit WO II en bevrijdingsperiode leiden. En nu, met de oorlog in Oekraïne, lijkt onze vrijheid immers niet meer zo vanzelfsprekend en daarom zeer de moeite waard om te koesteren en herdenken.
Daarom 2022 toch de Vrijheids-wandelmarathon, met zoals gepland vier etappes:

  • 10 april: Zuidlaren, start Grand Café Zuidlaren, routes 5, 10 en 20 km
  • 17 april: Eelde-Paterswolde, start Zwembad Lemferdinge, routes 5, 10 en 20 km
  • 24 april: Tynaarlo, start Grand Café Central routes 5, 10 en 20 km
  • 1 mei: Vries, start Grand Café Onder de Linden routes 2,5 (rolstoelvriendelijk) en 5, 10, 20 en 40 km

 De starttijden:

2,5 en 5, 10 km:          van 09.30 – 14.00 uur
20 km:                         van 09.30 – 12.00 uur
40 km:                         van 08.30 – 09.30 uur

Doet u ook mee?
Voor het geld hoeft u het niet te laten, u betaalt slechts 2 euro p.p. per etappe. Daarvoor ontvangt u een bijzonder routeboekje en een bon voor een kopje koffie/thee/glaasje ranja.
Vooraf aanmelden hoeft niet, u meldt zich voor vertrek op de startlocatie, betaalt de eigen bijdrage en u kunt op pad.
Er is een speciale herinneringsmedaille gemaakt, die u al na deelname aan twee etappes krijgt overhandigd. Deelname aan de 40 km-route levert natuurlijk ook een herinneringsmedaille op. Neemt u deel aan een etappe? Dan krijgt u een herinneringsvaantje.
Mogen wij u begroeten op een van de startplaatsen?

Avondvierdaagse Eelde-Paterswolde
Sport Verenging Tynaarlo, afdeling wandelen
Volksvermaken Vries
Organisatiecomité Bevrijdingsmarathon Zuidlaren