Tweiduuster Brinkfestival 2 september 2023

Weet u het nog? 21 september 2019?

Tweiduuster Brinkfestival, wat een happening!
Daarom doen we het nog een keer. Op 2 september a.s. is de eerstvolgende editie van Tweiduuster Brinkfestival. Een openluchtconcert in de schemering. Tweiduuster is moment waarop de dag langzaam in de avond over gaat. Het is de aarzeling tussen het licht en het donker. Ongrijpbaar op welk moment dat nu precies is, wordt het wel gezien als het mysterieuze uur wanneer de scheidslijn tussen heden en verleden zeer dun is. En precies op dat uur beginnen er zachtjes muzikanten te spelen naast de toren van de oudste kerk van Drenthe: de Bonifatiuskerk. Op deze oeroude grond met zijn geschiedenis van de 153 verloren kinderen kan je ook niet duiden of het er nu licht of donker is.
Een concert voor en door iedereen, van klassiek tot pop, van Nederlandstalig tot muziek in streektaal alles komt voorbij. Dit alles onder de muzikale begeleiding van Sietse Hamersma, dirigent en caféhouder van Onder de Linden. Om het plaatje van het Tweiduuster compleet te maken wordt de toren van de Bonifatiuskerk prachtig verlicht, net als de omringende bomen op de Brink.
Het muzikale programma zit vol met combinatie optredens van de verschillende artiesten en muzikanten. Onder leiding van dirigent Sietse Hamersma spelen zij een verrassend repertoire met muziek uit allerlei genres.

Hieronder het beknopte programma:

19:00 uur – Ook de kleintjes doen mee, met een speciale kinderdisco

19:30 uur – Officiële en muzikale opening met veel inbreng vanuit Vries

20.45 uur – Streektaal – Bruunsma, toffe band met uitsluitend Drentstalige liedjes

22:00 uur – We bouwen een feestje met de cover band ‘All Right’

23.30 uur – Bar buiten sluit, in het Grand Café is de bar nog open.