Vijverfestival Vries op 3 september!

4 vijvers…..4 podia……4 acts….heel veel muziek!

Vijverfestival 3 september

Dit jaar nieuw: het Vijverfestival.

Op verschillende locaties in Vries kunt u luisteren naar muziek, gezellig een praatje maken en van podium naar podium fietsen. Laat u verrassen en kom kijken en luisteren bij de vijver in Diepsloot, bij het Esveen, aan de Soltstede en bij de Vijverstee.

Het eerste Vijverfestival in Vries wordt gehouden op zaterdagavond 3 september. Op vier podia bij vier vijvers in het dorp zijn muziekoptredens van verschillende genres: blues, klassiek, disco en pop. Het Vijverfestival wordt georganiseerd door Volksvermaken Vries en begint om 19.30 uur.
Professionele artiesten uit Vries en omgeving treden op waarbij ook jong talent een kans krijgt.

-De JonMeyerjon Band (blues) speelt bij de vijver aan de Solstede,
-Boreas (klassiek) aan het Esveen,
-DJ Tanja, de eerste vrouwelijk discjockey van Nederland treedt op bij de vijver van obs De Vijverstee.
-Fusible, jong regionaal talent, bij de vijver aan de Diepsloot.
 

De artiesten treden elk twee keer 45 minuten op, volgens een blokkenschema. Dat betekent dat per blok twee artiesten tegelijkertijd spelen en het volgende blok de andere twee.
Het is de bedoeling dat het publiek na afloop van elk blok naar een ander podium in het dorp verhuist. Per fiets of wandelend. De route staat aangegeven en de bezoekers worden begeleid. Zo komen inwoners op plekken waar ze niet vaak komen.
Elk podium is door de buurt geadopteerd. Die kleedt de locatie bij het podium aan met verlichting en uitingen. Op deze wijze worden wijken bij het festival betrokken, zoals vroeger bij de Noordenveldtentoonstelling in het dorp.  
De entree tijdens het Vijverfestival is gratis. Bezoekers kunnen hun eigen stoel, kleed of kussen meenemen. Er is geen catering, het publiek moet in zijn eigen hapjes en drankjes voorzien en het eigen afval mee naar huis nemen. Wel is op elke locatie een mobiel toilet (Dixi) aanwezig.    
Het organisatiecomité is drie jaar bezig met het nieuwe festival. Vanwege de coronamaatregelen kon het evenement twee keer niet doorgaan. Maar nu kan Vries op 3 september een nieuw evenement verwelkomen. Volksvermaken Vries hoopt van het Vijverfestival een terugkerend evenement te maken.

Het Vijverfestival is mede mogelijk gemaakt met steun van: gemeente Tynaarlo, provincie Drenthe, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank Assen Noord-Drenthe en Buurtfonds Postcode Loterij.

Podium Esveen

Podium Diepsloot

Podium Vijverstee

Podium Soltstede